Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

lördag 5 februari 2011

Vara rädd om katten?

Läste en insändare i tidningen Grannliv, som man får om man är kund hos Granngården, gällande om man bör ha halsband eller inte på katter som går ute. Den viktigaste åsikten tycker jag helt klart att redaktionen stod för och ett tänkvärt sådant. Alla är vi ju rädda om våra djur, kan du göra något för att minska eventuella olyckor, om du har ute katt? Vad är din prioritet?

Citat: "Katthalsband eller inte? I det senaste numret av Grannliv står det om ett katthalsband med bjällra på. Jag tycker att man ska undvika det eftersom de då inte kan jaga möss på egen hand om de springer bort. Mössen hör dem på långt håll, katten får svälta om mår dåligt. /Katthemsägare" Slut citat.

Svaret från redationen blev följade: Citat: "Många har halsband på sin katt utifall den springer bort. Den lilla adresslappen kan vara skillanden mellan några timmars oro och en familje tragedi. Vissa väljer att ha bjällra för att katten inte ska kunna döda fåglar i onödan. Visst har du rätt, det blir svårare att jaga möss då. Många kattägare vittnar trots det om att man hittar möss som katten tagit inomhus. Så omöjligt är det inte. En del kattägare väljer också bort halsband på grund av stryprisken. Alla Granngårdens halsband har därför gummisnodd eller säkerhetslås som går upp om katten skulle fastna. När det gäller bjällra är det svårt att säga rätt eller fel. Ska man vara rädd om katten, grannarna, fåglarna eller mössen? Det blir upp till dig som kattägare att svara på. /Red" Slut citat.

Inlägget här ovan hör inte till vanligheterna på denna blogg och även fast jag inte själv äger någon katt, så tänkte jag att det kan vara något bra att uppmärksamma.

2 kommentarer:

  1. Klokt inlägg!
    Speciellt vad det gäller utekatter.
    Jag tänker alltid när jag är ute i sele med de små, att om de rymmer ska de kunna kravla sig ur selen så de inte kan fastna, vilket gör att selen sitter ganska löst på dem, men de har aldrig "rymt", förutom då Smoken hade en sämre sele. kram!

    SvaraRadera
  2. Det låter som en bra idé att låta selen sitta åt lite lagom och inte för mycket. Ifall att det skulle hända något.

    SvaraRadera