Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

torsdag 3 februari 2011

Massage för hund

Varför behöver hundar massage? Det är den fråga som oftast dyker upp snabbt när jag berättar att jag är diplomerad hundmassör. Ja, varför ska människans bästa vän ha massage? Precis som oss människor så mår de allra flesta bra av massage. Det gäller både dom som har någon krämpa som påverkar rörelserna och de som i nuläget mår bra. Det samma gäller också oss människor. Massage kan vara bra både som förebyggande behandling och i behandlade syfte. Här kommer några positiva effekter:
  • Hundar med artros mår bra av regelbunden massage
  • Aktiva hundar får en minskad träningsvärk vid regelbunden massage
  • Rörelseomfånget ökar dvs hunden rörelser blir bättre
  • Lymfflödet påverkas positivt, vilket gör att hunden har lättare att hålla sig frisk
  • Inflammation och svullnad minskar i leder och därmed smärtan
  • Stressade hundar kan hjälpas till en lugnare tillvaro
På hemsidan Hippo Treatment, kan du läsa mer om massage och få kontakt med mig. Undrar du över något är du alltid välkommen att höra av dig.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar