Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.













torsdag 30 juni 2011

Öppet i sommar

Jag har "öppet" som vanligt hela sommaren, med mitt företag. Så ring mig om du vill boka en tid eller maila mig om du har några frågor. Så ska jag försöka svara så snabbt jag kan!

070-3114535

www.hippotreatment.se/

www.facebook.com/hippotreatment

onsdag 29 juni 2011

Enkel njutning!

Idag har jag njutit av något så enkelt som en annanas! Åh, så gott det var och det bästa är att det finns lite kvar att äta till middagen också. Tidigare har jag varit dålig på att köpa annanas i fruktdisken, det har enbart hamnat annanas på burk i min kundvagn. Men så gudomligt gott det är med denna frukt och det vattnas i munnen när jag tänker på det :-)


Man kan verkligen hitta vad som helst på youtube... Sökte på annanas och då kom klippet ovanför upp. Och lite tips fick jag allt!

tisdag 28 juni 2011

Kristallrummet

Söker du ibland efter kristaller med olika energier? Antingen som rå mineral eller som delar i smycken, så tycker jag att du ska ta och besöka internetbutiken Kristallrummet. Härliga sidor är det att titta runt på, med mycket inspiration! 

måndag 27 juni 2011

Sommar = läsning?

Nu tipsas det om läsning i alla dess former och i alla möjliga format. För mig brukar det inte bli någon extra läsning under sommaren utan det är jämt spritt under hela året.

När jag sitter här framför datorn så kommer jag plötsligt ihåg många fakta böcker som jag har ståendes i bokhyllan och har läst för ett tag sedan. Men nu känner jag att jag vill läsa dessa böcker igen. Brukar du gå tillbaka och läsa samma böcker flera gånger? Jag läser sällan skönlitteratur eller deckare flera gånger, men fakta böcker läser jag gärna igen om jag tycker om bokens innehåll. Och då är det ju ännu lättare att förstår och ta till sig informationen ännu bättre, eftersom man redan har läst informationen en gång tidigare.

Så jag får ta till mig tanken som kom upp och ta mig tid att läsa mycket i sommar :-)

fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Jag önskar dig en glad midsommar och hoppas att du får en trevlig och mysig dag tillsammans med den eller de personer du tänker vara tillsammans med idag!

Här nedan är en låt, som verkligen är sommar för mig och för många barn tror jag :-)

onsdag 22 juni 2011

Inspirativ målning



Denna bild är lånad från Maria Leeks hemsida.
Helgkursen som jag beskrivit lite om i inlägget före detta, avslutades med en övning där vi skulle göra en teckning, denna teckning skulle inte föreställa något utan man skulle måla det man kände för just då. Det var häftigt att se vad mycket som kom fram genom att alla vi deltagare tolkade varandras bilder.


Under mina kurser med Maria Leek under 2010, så jobbade vi lite grann med inspirativ målning, vilket mest var jobbigt tyckte jag. Eftersom jag inte tycker om att måla, men det var nyttigt! Så då var det inte läge för mig att fortsätta att måla på detta sätt. Men kanske det är något som är intressant för dig? Hos Maria Leek kan du läsa mer om vad inspirativ målning är för något.

måndag 20 juni 2011

Kurs helg

Nu är det vardag igen och i helgen var jag på kurs i medialitet hos mediumet Gretel Alexandersson i Ullånger. Fick tips om henne och hennes kurser via bekanta. Det som var annorlunda med denna kurs var att vi hemma hos Gretel, vilket gav en väldigt familjär känsla!

Övningarna kände jag ingen sedan förut och sista övningen var nog den bästa för oss alla, mycket kom upp till ytan som man kanske inte hade tänkt på tidigare. Och samtidigt fick man träning i att tolka bilder. Jag upplevde att jag hade lättare att "känna in" bilden istället för att titta direkt på vad jag kunde se i själva målningen.

söndag 19 juni 2011

Blommor eller?

Nu har en mysig årstid startat med alla växter som man kan få se ute! Jag själv är inte en person med gröna fingrar, men jag njuter av att få se vad många andra lyckas med i sina trädgårdar. Eller så drömmer jag mig bort i en tidning och önskar att precis så där hade jag med :-D

Där jag bor, märker jag tydlig av att börjar en person göra fint vid sin ingång eller uteplats måste alla andra snabbt följa efter. För vem vill vara sist?! Precis som med gräsklippning i många villaområden. Jag är tråkig, jag följer inte med resten utan det har fått vänta tills det passar mig. Hoppas du går din väg också och känner efter hur du vill ha det. Inte gör saker för att alla andra gör det. Då tror jag att det blir allra bäst, oavsett hur liten eller stor plats man har tänkt plantera eller fixa till ute.

fredag 17 juni 2011

Ytligt, men roligt :-)

Såg du som jag, på programmet Superstylisten Jonas på TV 3? Som gick av stapeln tidigare i vårvintern? Jonas är en stylist som jobbar i Hollywood och stylar kändisar inför fotograferingar. Man får följa med honom i sitt arbete och i hans vardagsliv.

Har du missat något avsnitt eller är nyfiken på vad det var för program, så spana i programmen i TV 3 play.

torsdag 16 juni 2011

Rätt gjord till din häst

Om du är hästägare, har du tänkt på hur din sadelgjord påverkar din häst? Sadelgjorden är lika viktig som själva sadeln, så tänk efter en gång extra nästa gång du ska köpa en ny sadelgjord så den kommer att passa just din häst. Här nedan kan du läsa några saker att tänka på:

Se till så att gjorden inte är för kort om du använder en dressyrgjord, så att inte spännena råkar hamna i armbågen och skaver där. En gjord med resår är ett bra för alla hästar eftersom den tillåter hästen att även få "plats" vid djupa andetag. Tänk även på att köpa en resår gjord av bra kvalité, då är risken att dra för hårt mindre. Lyft på hästens framben när man har spänt klart gjorden från marken. Så slätar hudveck ut sig och risken för skav minskar.

onsdag 15 juni 2011

Var stolt!

Jag är säker på att du har hört talas om jantelagen? Visst? Och de flesta vet att den står för att man inte ska tro att man är något. I tidningen Näras nummer 4, fanns en artikel om en person som har startat en grupp på facebook och även har ett företag där han jobbar med att få alla att trotsa jantelagen och tro på sig själva.

En bra start, är att få veta att det finns en anti-jantelag. Denna lyder så här:

1. Du ska tro att du är enastående!
2. Du ska tro att du är värdefull och god!
3. Du ska tro att du är klok och att du kan lära dig mer!
4. Du ska tro att du kan och alltid kan göra ditt bästa!
5. Du ska tro att du kan veta mer än andra!
6. Du ska tro att du har mycket att vara stolt över!
7. Du ska tro att du duger till allt!
8. Du ska le och skratta åt dig och din värld!
9. Du ska tro att många bryr sig om dig!
10. Du ska tro att du kan lära andra en hel del!

Att säga dessa saker högt för sig själv varje morgon måste vara en boost för självkänslan!

tisdag 14 juni 2011

Fungerande garderob

Ibland när man väljer kläder är det så lätt och ibland står man där och inte vet alls vad man ska ta på sig! Man har fullt med kläder men man vet ändå inte vad man ska välja. Läste en artikel i tidningen Passion for business, och där fick man några kloka råd tycker jag.

Här är några tips:
  • Vad är det du gillar bäst med din kropp? Vad vill du framhäva?
  • Titta på bilder av dig själv när du kände dig fin, vad var det som gjorde att du kände dig fin i just dessa kläder? Titta efter ett mönster hur du klär dig och känn efter när du känner dig bekväm och snygg.
  • Gör en inköpslista över klädinköpen, vad är det du saknar?
Ska sätta fart och göra samma sak själv!

måndag 13 juni 2011

Daglig peppning

Författaren Doreen Virtue har skrivit en bok som består av 365 dagliga meddelanden från änglarnas värld. Boken heter "Daily guidance from your angels, 365 angelic messenges to soothe, heal och open your heart.

Antingen använder man den som om man skulle dra ett kort för dagen. Man öppnar boken där man känner att där ska jag läsa meddelandet. Eller så börjar man från början och läser en sida för varje dag. Alla meddelanden är lika härliga att läsa.

Boken är lika härlig som alla hennes kortlekar tycker jag :-D


söndag 12 juni 2011

Äppelcidervinäger

Läste ett inlägg hos bloggen Ekostil, hur bra äppelcidervinäger är mot allt möjligt :-) Det jag vill tipsa om från det inlägget är att det tydligen ska stoppa fästingar. Det låter ju väldigt bra.

"Fästingar hatar vinäger och rosmarin. Koka ca 1 liter vatten. Lägg några kvistar rosmarin eller 4 msk torkad, låt stå i 30 minuter. Tillsätt en msk äppelvidervinäger och häll upp i en sprutflaska."

Det fungerar både på oss människor och våra husdjur.

lördag 11 juni 2011

Meditation

Till boken Meditera.... till inre harmoni av Pehr Trollsveden återkommer jag ofta när jag vill meditera och vill följa en viss struktur. Där finns många härliga meditationer som tar dig med på många olika sorters upplevelser.

fredag 10 juni 2011

Inspirerande, säkerligen!


Såg denna bok ligga på soffan hos en vän och jag frågade direkt om jag kunde få låna boken! Kände igen personen på bilden, eftersom jag är övertygad om att jag måste ha sett något program om henne på tv, dock måste det ha varit länge sedan. Jag är säker på att det kommer att bli en intressant läsning, eftersom jag ännu inte har börjat läsa. Har någon annan läst den?

Alison som har skrivit boken föddes utan armar och med outvecklade ben 1965. Boken handlar om hennes resa fram och alla hennes många upplevelser, många gånger mindre trevliga minst sagt. Man får nog många tankeställare antar jag och man lär sig nog uppskatta allt positivt som finns runt oss även fast det kan kännas tvärtom.

torsdag 9 juni 2011

Presentkort

Du vet väl att du kan ge bort presentkort på alla mina tjänster som jag erbjuder inom företaget? Antingen specifiserar man en tjänst man vill ge bort eller så bestämmer du enbart en summa, så får kunden själv välja vad den vill använda denna summa till.

Läs på hemsidan och titta på vad du vill ge bort! http://www.hippotreatment.se/

onsdag 8 juni 2011

Hundleksaker

Vilken runda går du i smådjursbutiken? Stannar du till vid alla leksaker precis som jag gör? Jag kan inte låta bli att titta förbi den hyllan och se om jag kan hitta något till min hund även fast jag i slutänden brukar hålla mig i skinnet eftersom jag vet att han inte behöver någon ny leksak. Eftersom han sällan använder sig av dessa nu, förutom när någon kommer hem.


Det finns en stor djungel där ute bland alla saker som finns att köpa. Vad tycker min hund om? Ska det vara gummi, ska det vara mjuka saker att bita på? Ska det vara tuggfloss? Eller har du en retriver som bara älskar att bära på något? Då kanske ett gammalt mjukisdjur passar utmärkt.

måndag 6 juni 2011

Mysa runt

I webbutiken Nordljus, kan man verkligen "mysa runt i" även om man inte är i den fysiska butiken, som finns i Njurunda. Inriktningen är mot det lantliga och det finns en mängd olika områden att titta runt bland. Inredning, kläder, smycken, kök m.m.

Jag "fastnar" ofta för dessa färger som är populära inom den lantliga typen av inredning, även fast jag känner att jag inte skulle inreda hela mitt hem på just detta sätt. Desto mer njuter jag av att titta på alla fina bilder som finns hos de olika återförsäljarna.

söndag 5 juni 2011

Lyssnar på...

Just nu lyssnar jag en del på just Elton John! Och för mig är låten Nikita en favorit.

lördag 4 juni 2011

Mysig stund

Nu när det är vår och mycket pockar på uppmärksamhet, varför inte ge dig själv lite egen tid genom att boka in en massage behandling hos Linda som har företaget Livskraft i Högbyn? Slipp stressen i stan och åk ut på landet och landa i naturen och upplev massagen i den mysiga stugan på tomten!

Här hittar du hennes företags hemsida: http://www.livskrafthogbyn.se/

Här finns hennes blogg: http://lindasblommorodesign.blogg.se/
Där du kan bland annat se fina blomster dekorationer, eftersom hon även jobbar som blomsterdekoratör.

torsdag 2 juni 2011

Kashmir

Läste en artikel i en tidning om företaget Softgoat. Det är ett företag som säljer kashmir tröjor på internet, till ett bättre pris än i vanliga handeln, dock utan att tumma på kvalitén. Genom att köpa en tröja från detta företag så bidrar man med pengar till getter till fattiga familjer, i exempelvis Zambia genom Barnfoden. Samtidigt som man skämmer bort sig själv gör man en god gärning!

Var inne och tittade i deras webbhop och mycket snyggt fanns det. Kanske något att önska sig av någon när och kär i present?