Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

måndag 27 juni 2011

Sommar = läsning?

Nu tipsas det om läsning i alla dess former och i alla möjliga format. För mig brukar det inte bli någon extra läsning under sommaren utan det är jämt spritt under hela året.

När jag sitter här framför datorn så kommer jag plötsligt ihåg många fakta böcker som jag har ståendes i bokhyllan och har läst för ett tag sedan. Men nu känner jag att jag vill läsa dessa böcker igen. Brukar du gå tillbaka och läsa samma böcker flera gånger? Jag läser sällan skönlitteratur eller deckare flera gånger, men fakta böcker läser jag gärna igen om jag tycker om bokens innehåll. Och då är det ju ännu lättare att förstår och ta till sig informationen ännu bättre, eftersom man redan har läst informationen en gång tidigare.

Så jag får ta till mig tanken som kom upp och ta mig tid att läsa mycket i sommar :-)

2 kommentarer:

  1. Vi kanske ska starta en bokcirkel? :) Fast att läsa på kommando känns ungefär som att gå i skolan, nä vi struntar i det.
    Jag läser ofta böcker flera ggr, men det har ju med mitt minne att göra - det är som att jag aldrig läst dem tidigare. En fördel när det handlar om bra böcker men inte när de är dåliga. Jag äger förvånansvärt många dåliga böcker har det visat sig. Får väl börja märka ut dem på nåt vis...

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig om att skapar man en bokcirkel så blir man ju tvingad till att läsa och det är ju inte lika roligt! :-D Du får sortera om igen i alla bokhyllor och placera dom sämre på samma plats. Men då rubbas din ordning dock, efter författare.

    SvaraRadera