Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

torsdag 8 september 2011

Kinesiska hälsokulor


Hemma hos mig finns dessa kinesiska hälsokulor, dom används mest som prydnad, eftersom jag är dålig på att använda mig av dom. Dom används i handflatan, där man ska rotera dessa både i med och motsols. Detta för att balansera yin och yang energierna i kroppen. Samtidigt som man rör på hälsokulorna, hörs ett ljud som ska hjälpa kroppen att komma in i ett meditativt tillstånd. Dock blir det inte den effekten på mig, eftersom jag blir så fokuserad på att röra på kulorna :-)

Har någon av er läsare dessa kulor? Har du känt någon postiv påverkan på kroppen? Det jag upplever under de korta stunder jag använder mig av dom, är att motoriken i fingrarna får sig en ordentlig träning.  2 kommentarer:

  1. Hej Caroline!
    Jag har också en vacker liten låda med vackra kulor som jag fått för länge sedan. Jag letade ikväll efter något annat och då kom de fram. Och naturligtvis googlade jag lite på detta. För mig är det behagligt när vibrationerna av ljudet känns i handen. Och det är ju aldrig fel att sitta och vara väldigt här och nu. Så jag ska nog hålla på 3 min per hand några gånger per dag som jag just läste. Åt båda hållen är också viktigt - yin och yang./Liisa

    SvaraRadera
  2. Trevligt att du delade med dig av dina erfarenheter! Och vad bra att du påminde om yin och yang, lätt hänt att man glömmer bort att tänka på det.

    SvaraRadera