Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

onsdag 2 mars 2011

Köpsugen?

Fick precis hem en katalog från Mountain Horse. Ett märke som tillverkar snygga ridkläder i mitt tycke. Då väcktes min tanke till liv om varför man kan uppskatta en katalog så mycket? I just denna finns härliga bilder och man kan lätt bli köpsugen även fast jag inte behöver just ridkläder längre. Det samma gäller nog för många när årets Ikea katalog kommer eller höstens/vårens kläder presenteras från klädföretag, via en katalog som man kan beställa ifrån.

Det uppstår lätt en härlig känsla i kroppen när man bläddrar bland sidorna, samma känsla som uppstår när man hittar något som man verkligen vill ha på stan. Det stavas nog "ha begär"! Konstigt ändå är det att man kan uppleva denna känsla även fast man inte har tagit i produkten, det samma gäller om man är in en internetbutik. Går man ut på stan så kan man fysiskt ta och titta på produkten på ett annat sätt. Uppskattar du kataloger eller föredrar du den riktiga butiken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar