Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

tisdag 15 mars 2011

Lyx

Vad är lyx för dig? Är det att spendera tid för dig själv? Att få någon typ av behandling som gör att du kan drömma dig bort? Att få baka precis vad du vill? Att resa?Jag hade en lyxig stund för mig själv igår! Jag hade bokat in mig för en lättare ansiktsbehandling hos Helen på Gracilis, en aroma ansiktskur. För mig var detta lyx!

Jag valde just denna eftersom jag ville ha en lättare ansiktsbehandling utan porrengöring, så man bara kan njuta hela tiden av behandlingen. Det kan inte jag göra när man även rengör porerna. Men njuta kunde jag göra till fullo denna gång.
3 kommentarer:

  1. Lyx för mig är när man får unna sig själv något och njuta utav det utan krav eller dåligt samvete och man känner sig mer lycklig efteråt, din ansiktkur tycker jag faller in under mina kriterier för lyx. Mycket som jag förknippar med lyx hör ihop med att unna kroppen något, så som massage eller god mat. Att gå på restaurangen och ta efterrätt, "att lyxa till det lite". Och man förtjänar lyx i vardagen, för lyx behöver inte vara värsta svindyra solsemestern eller en yacht (fast det är inte fy skam heller ;)) och det behöver inte lyxas till det varje dag heller... för då blir ju lyx vardagsmat, och kriterierna för lyx höjs och mycket vill ha mer.
    Ordet lyx hör väl ihop med ordet lust om jag inte misstar mig, så lyx ska vara lustfullt. Och det är ett ord många vill misstolka och inte ta till sig.

    SvaraRadera
  2. Så fint det var att läsa hela din kommentar :-)

    SvaraRadera