Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

fredag 18 mars 2011

Seminarium med Anders Hallgren

Här nedan kan du läsa om två seminarium som Anders Hallgren kommer att genomföra här i Ö-vik den 7 och 8 maj. Det annordnas av Åsa Tova Bergh som har företaget Hundraelvan i Näsåker.

Jag har anmält mig eftersom jag tycker det är intressant att få lyssna på personer som har olika sorters åsikter. Har lyssnat på personer som har helt andra åsikter också, gällande hundträning, samt läst böcker. Men kommer en sådan känd person hit till stan får man passa på om man kan!


Ta chansen att delta i en kurs för Anders Hallgren!

Världens förste hundpsykolog!

Författare till 27 böcker – anlitad föredragshållare runt hela världen – håller två separata seminarier. (7+8 maj)

Högintressant för ALLA som vill få verktyg till en djupare förståelse av sin hund och en bättre relation!


Välj själv om du vill delta i en kurs eller båda!


Välkommen till en mycket givande utbildningsdag!

Endags-seminarium om Stress 7/5


Obs! Detta seminarium kommer att gå av stapeln i trakten av Örnsköldsvik.


Skadlig stress i olika former är ett fenomen som blir allt vanligare i det moderna samhället och det drabbar såväl människor som djur. Det kommer från flera källor och när det blir tillräckligt mycket uppstår en mängd symtom.


I kursen tar vi upp flera aspekter på begreppet stress. Det är viktigt att kunna kartlägga orsaker till stress. Av den anledningen går vi igenom den stressanalys som hundpsykologer får lära sig, där man utreder över- och understimulering.


För att kunna hantera stress hos sin hund måste man känna till de olika stressfaktorer som finns i hundarnas värld. Därför går vi under kursen igenom alla de kända faktorerna och vad man kan göra för att undvika dem och förebygga problemen.


Förutom förebyggande åtgärder tar vi upp olika former av terapi, såväl psykologisk som näringsbaserad samt medicinsk.


Seminariet vänder sig till alla hundintresserade och inga speciella förkunskaper behövs. Inga svårtillgängliga termer eller begrepp ingår och allt är pedagogiskt tillrättalagt.


Deltagaravgift ”Stress” : 950:-
Seminariet pågår kl. 9-17.
Diplom till alla som deltagit hela dagen.Söndag 8 maj 2011 Alfasyndromet


Ett högintressant seminarium om ledarskap!


Information om kursen:Idag pratas det mycket om ledarskap i hundvärlden ”Alfarollen” framhålls speciellt mycket och genom att framställa flocken som ett mänskligt samhälle blir hunden en ”karriärist” som hela tiden strävar efter högre position.


När en hund inte lyder sägs det att den trotsar och att det är ett led i försöken att nå högre rang. Att det skulle kunna bero på dålig träning har man inte en tanke på.


Är diagnosen på ett problembeteende bristande ledarskap, blir helt följdriktigt terapin att kväsa den uppstudsige. Och när man gör det får man en tillfällig effekt av mer underkastelse än vanligt hos hunden. Den blir också mer rädd för straff och därmed tillfälligt lydigare.


Under den här dagen går Anders Hallgren igenom vad det – egentligen - innebär att vara ”en god ledare” för hunden. Bland annat diskuteras frågan om man kan påverka problembeteenden hos hundar genom att själv vara ”annorlunda som ledare”?


Hur ser hunden på sin husse / matte? Hur utser vargen sin ledare?


Vad är grunden till de ”fakta” som finns om ledarskap?


Detta mycket innehållsrika seminarium vänder sig både till dig som är nybliven hundägare och till dig som jobbar med hund på ett mer professionellt sätt.


Deltagaravgift ”Alfasyndromet” : 750:-
Seminariet pågår kl. 10-15.
Diplom till alla som deltagit hela dagen.


Möjlighet att köpa fika och / eller mat. Vi bjuder på en välfylld fruktskål!Obs! Om du deltar i båda seminarierna har du 100:- rabatt!


Mer info på www.andershallgren.se


Arrangören HUNDraelvan: www.egetbevag.se


För anmälan; hundraelvan@egetbevag.se

2 kommentarer:

  1. Intressant. Mycket om hundträning går säkert att applicera på andra djur (fast man får liksom modifiera om det beroende på djur) men nån form av grundrespekt finns nog med i tänkande som man alltid kan ta med sig överallt i livet, även i förhållande och bemötande av människor. På tal om det... jag ska nog ge ett boktips idag... ;)

    SvaraRadera