Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

fredag 2 oktober 2009

Blandad kompott

Först nu har jag hunnit sätta mig ned och skriva vad jag känner att jag vill dela med mig av. Känner att jag vill ha tid på mig när jag ska skriva i bloggen och inte bara skynda och skriva något.

I måndags var det andra träffen på bergsmeditationsträffarna. Det hann jag inte skriva om i senaste inlägget så därför kommer det här istället. Jag funderade på om något skulle ha hunnit ändra sig från veckan innan, innan vi gjorde meditationen... Men så var fallet. Första meditationen satte igång tankar hos mig själv och bevisligen blev det resultat, kunde jag förstå när vi pratade om vad vi upplevt under stunden.

Under hösten är vi några personer som har samlats två gånger för att prata om våra drömmar. I onsdags hade vi andra träffen. Det är ju så att våra drömmar handlar alltid om oss själva och våra känslor. Första gången hade jag lite svårt att ge feedback på de andras drömmar men den andra gången var det enklare och jag kunde lätt ta till mig det, de kunde berätta om mina drömmar. Kanske drömträffarna tillsammans med bergsmeditationen hjälper mig framåt? Som en vän sa till mig så är det nog någon mening med att man är med i båda dessa grupper under samma tid. Eftersom båda har samma syften.

Nu har det gått ett tag sedan jag skrev om Feng shui och att jag lånat lite böcker inom området. Böckerna har fått mig att börja rensa bland böcker och jag har rensat bland mina favoriter på datorn. Varför ha bland annat bloggar som man inte tittar på kvar under favoriter? Varför ska man spara på så mycket? Så nu försöker jag tänka efter på vad som gör mig glad och inte. Om det är saker som gör mig irriterad, då bör jag ta bort dessa. När jag gör mig av med saker, är det lättare för nya saker/personer/upplevelser att komma in i mitt liv. Vilket jag nu har lärt mig via feng shui. Det hade jag inte tänkt på förut!

1 kommentar:

  1. Det är nog helt sant det du säger om att släppa det gamla för att nytt ska kunna få plats. Viktigt med rensning - även bland det materiella.
    Det ska jag ta till mig.

    Kram

    SvaraRadera