Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.

söndag 28 oktober 2012

Bra förklaring på KS

I den senaste numret av branschtidningen Aktuell Friskvård, för förbundet SFKM (där jag är med). Läste jag en väldigt bra sammanfattning på behandlingen kraniosakral terapi, som jag utför på häst.

hemsidan under behandlingar har jag en liknande text, skriven av Kraniosakrala Terapeutförbundet KSTF. Den text som kommer här nedan är en liten förenklad version, så att den som inte känner till medicinska termer lättare ska kunna förstå.

Så är du nyfiken på en behandling som är mjuk och tar genuint hänsyn till individen, läs vidare här nedan!

Kraniosakral terapi

Den kraniosakrala behandlingen är ursprungligen en osteopatisk metod, men fungerar även som en separat terapiform. Denna "nya" metod introducerades i Sverige 1988.

Kraniosakral terapi har sitt ursprung från USA på 1900-talet av den osteopatiska läkaren William G. Sutherland. Därefter har en drygt 100 års utveckling skett och idag finns en medicinsk förståelse hur man skall kunna återställa alla kroppsvävnaders orginalrörelser så som ledstruktur, muskelgrupper, organ, ryggkotor och hur allt detta är sammanlänkad med bindväv. Dr Sutherland upptäckte att hjärnan, hjärnhinnorna, ryggärgen och korsbenet med sin vätska utgör ett slutet hydrauliskt system. Detta system har, precis som det kardiovasculära, sin egen kraniosakrala "puls". 

Metoden bygger på vad som kallas den kraniosakrala rytmen, en subtil rytm som liksom hjärtats och andningens rytmer lär kunna kännas över hela kroppen. Denna rytm ses som ett mått på en persons vitalitet. Förändringar i rytmen leder till förändringar i såväl kropp som själ. Med liten manuell hjälp kan kroppen själv åstadkomma de lämpliga förändringarna. Kraniosakral behandling påverkar systemet och dess rörelser, genom att återställa det hydrauliska trycket kan också kroppens balans återställas. Behandlingen påverkar främst fem stora ormråden: centrala nervsystemet, ryggmärgsväskan, olika hinnor i hjärnan och ryggraden, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna. Den är mycket varsam och syftar till att assistera kroppen till självläkning. 

I USA och England har medicins forskning visat att denna terapiform har mycket god effekt på en persons fysiska, emotionella och mentala hälsa. I USA används kranosakral terapi när allt annat inom skolmedicin och alternativmedicinska behandlingsmetoder inte gett önskat resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar