Något jag älskar i många former är choklad! Och under fredagen hittade jag detta enkla recept på chokladmousse hos Lyckobacken. Passar mig bra, eftersom det är enkelt men väldigt gott. Malin på Lyckobaken har i sin tur, hittat det på TV 4 och receptet kommer från Leila bakar i Frankrike.
Leilas mousse au chocolat
En riktig klassiker till efterrätt, som dessutom är lätt att lyckas med. Använd gärna choklad av riktigt bra kvalitet.
Ingredienser
200 g Valhrona choklad 60 % Manjari
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 st ägg
1.5 dl crème frâiche
Gör så här
1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret.
3. Ta av från värmen.
4. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
5. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
6. Vänd ner den vispade äggvitan.
7. Ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar så att moussen får stelna till innan servering.Antal portioner: 4
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar