Det har blivit en lite paus från uppdateringen här på bloggen, men nu börjar allt återgå lite mer till vardagen igen så nu ska det uppdateras oftare!
Jag och min sambo var och plockade hjortron för några dagar sedan och i min pärm med recept har jag sparat ett recept på hjortronpaj. Har inte testat den, men kan vara roligt att använda hjortron till något mer än endast till sylt.
Här kan du läsa hur man kan göra denna paj:
150 gr smör
3/4 dl socker
3/4 dl marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
250 gr hjortron
Blanda ingredienserna. Tryck ut degen i en pajform. Lägg på hjortronen innan gräddningen. Gräddas i 15-20 minuter i ugn, 175-180 grader. Pajen ska vara knäckig. Blanda gärna mascarponeost med lite amaretto till en creme och servera till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar