Jag är inte så duktig på att fixa till desserter och andra bakverk, men hittade detta recept gjort på godiset Japp, hos lyckobacken och insåg direkt att jag måste testa detta vid tillfälle!
Jappmousse 4 - 6 port
Innehåll:
175 gram mörk choklad
2 st Japp á 55 gram
4 st äggulor
3 msk socker
1 krm salt
4 dl grädde
Grovhacka choklad och Japp. Smält i en skål över vattenbad. Rör till en jämn smet.
Vispa äggulorna med sockret och saltet till en fluffig smet och glanda med chokladsmeten. Låt stelna något.
Vispa grädden styvt och rör ner 1 dl av den i smeten och vänd sedan ned övriga 3 dl.
Häll upp i serveringsglas och ställ svalt att stelna i minst 3 timmar.
Servera med hallon.
Hoppas det smakar bra :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar