Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.













torsdag 28 februari 2013

Lyssna på, vad då?

Under en längre tid har jag känt ett stark känsla av att jag vill uppdatera mig inom musik. För mig betyder det att jag vill lyssna på något nytt, men det konstiga är att jag inte vet vad?! Har du haft någon sådan känsla någon gång? Jag vet att det inte gäller typisk avslappningsmusik, utan det är musik helt allmänt kanske sådant man kan höra på radio.

Men det är underligt när jag inte själv direkt kan säga att detta vill jag lyssna på. Utan istället är det bara en diffus känsla av att något nytt ska komma till mig som jag kan njuta av att lyssna på. Får se var det leder till och om jag hittar något nytt eller om det kommer till mig när jag minst anar det :-)

Dela gärna med dig om du har upplevt samma sak!


söndag 24 februari 2013

Fängslande boktips

Vet inte vart tiden tog vägen igår kväll, satt framför TV:n och slötittade på melodifestivalen samtidigt som jag läste boken Var den du är och förändra världen skriven av Dr Dain Heer. Jag måste säga att det var boken som tog min uppmärksamhet! Läste klart den igår. 

Boken handlar om exakt det som titeln beskriver. Beskriver verktyg på ett sätt som jag inte har läst om tidigare, på ett helt annat sätt och ibland riktigt skämtsamt! Lite svårt att beskriva boken är det, men den var väldigt bra! Känner du att det ibland är svårt för dig att uttrycka dig själv? Vågar du inte vara den du på riktigt är? Då är denna bok något för dig. Funderar på att köpa den eller kommer över den på något annat sätt, så vill jag bara säga, läs den!

Den har inte kommit ut i bokhandeln ännu, men jag är medlem i bokklubben Livsenergi och därigenom köpte jag boken och fick hem den alldeles nyligen.


torsdag 14 februari 2013

Kärlekens dag!

Idag är det Alla Hjärtans Dag, som du säkert inte har missat :-)

Då tänkte jag tipsa om denna video på youtube som jag hittade idag. Med tänkvärda ord på vägen och härlig musik. Den låter mig gå in på djupet av mig själv, och samtidigt hylla mig och min egen kärlek till mig själv och andra. Gör det du också!






måndag 11 februari 2013

Häst TV

Senaste veckan har jag upptäckt sidan www.hippson.se på riktigt. En sida för dig som gillar hästar! Tittade runt och tänkte tipsa om deras sida med video inlägg. Intressanta klipp som kan lära oss alla om saker som man ibland kanske inte kommer i kontakt med.

Gå in där och se vad du kan lära dig!

onsdag 6 februari 2013

Nytt löfte i år!

Sedan förra året har jag verkligen försökt gått "all in" för att jobba med attraktionslagen som jag har tipsat om här i bloggen många gånger. Det finns många böcker inom ämnet, men en författare som jag alltid återkommer till där är Rhonda Byrne, som skrivit bästsäljaren The secret och andra uppföljare. Liksom förut, går jag även lite nu och då in på deras hemsida, för att få inspiration. 

Det nya löftet som jag verkligen jobbar med detta år, är att jag formulerar hur jag vill må i kroppen. Jag har lyckan att oftast må bra och därav, har jag tänkt fortsätta jobba med att formulera en affirmation som funkar för mig. Det jag kom fram till var detta: "Min kropp är perfektion". För mig betyder det att hela min kropp, på alla dess sätt mår bra. Både fysisk och mentalt. Detta tänker jag flera gånger per dag och säger även högt för mig själv, när jag upplever något obehag av något slag. 

Nu kanske du tänker att, men jag mår inte så bra som du gör. Vad ska jag göra då? Det viktigaste är att man hittar en formulering som man känner verkligen är rätt. En formulering som man kan tänka och verkligen känna att detta är verklighet, även om det inte är det för stunden. Man ska känna och se affirmationen som om det vore verklighet just nu! Om man har väldigt ont, så kanske det känns bäst att hitta en annan sorts formulering, som att man kanske mår bra i en kroppsdel och inte i hela kroppen, om man känner att det är helt omöjligt. Det är bara du som kan sätta dina egna gränser och känn efter vad du känner känns rätt för dig.


Jag har själv tyckt att det funkar inte med att tänka positivt vid vissa tillfällen, men när jag tänker efter är det för att jag har tänkt antingen för stora/positiva tankar som jag egentligen inte tror ska kunna ske. Och vad är det jag säger till mig själv? Jo, det kommer inte att genomföras och det blir resultatet. Därför är jag nu väldigt noga med att tänka ut en formulering som känns bra att tänka på och se för sitt inre. Jag tar sikte på mål, som jag verkligen vet kan förverkligas och  ser mitt resultat som om det redan har hänt. Jag försöker uppleva känslorna kring detta och se vad resultatet för med sig.

Prova du med! Berätta gärna om dina upplevelser.

måndag 4 februari 2013

Min resa inom världen djurkommunikation




Min resa inom det andliga startade så smått -99 med kurser inom reiki healing och har bara fortsatt framåt därefter. Lite senare, av ren nyfikenhet tog jag kontakt med en person som heter Annica Rönnkvist som jobbade med djurkommunikation i närheten. Detta för att hon skulle prata med min islandshäst. Jag hade inga problem, utan jag var bara nyfiken på vad min islänning skulle säga. Det starkaste minnet därifrån som jag har, är det första som han sa till henne. Vilket var: ”Visst är jag tjusig”! Och allt stämde så otroligt bra, med resten av det hon sa, så jag blev bara mer och mer nyfiken på ämnet. En tid efteråt ordnades en kurs i djurkommunikation för Annica i Ö-vik och så klart hakade jag på direkt!

Under kursen så fick vi testa på att prata med flera olika djur och det störta avtrycket för mig, blev när jag skulle prata med en häst. Det första som jag fick upp, var att jag inte kunde se över en kant. Konstigt tyckte jag, men jag skrev ned det och berättade det och annat som jag fick upp. Sedan visade det sig att jag hade pratat med en shetlandsponny. Dessa har så låg mankhöjd, så denna ponny såg inte över boxkanten. Det lärde mig att allt man upplever, stort som smått under pratstunden med djuret är lika viktigt. 

Under kursen lärde vi oss att ta kontakt med djuret endast genom att veta namnet. Vi jobbade inte med bilder. Och på det sättet har jag fortsatt. Många frågar hur kan du veta att du tar kontakt med just min hund, när det finns fler hundar som heter samma sak? Den enda förklaring jag kan ge är att jag via kontakt med ägaren, som alltid sker via telefon, har fått en förbindelse med individen, den vägen. Tyvärr kan jag som ni förstår, inte ge någon vetenskaplig förklaring. 

Efter kursen med Annica fortsatte jag med att träna mina kunskaper på min islandshäst som levde då och vänners djur, hästar, hundar och katter. För mig upplevde jag i början, att det tog längre tid innan jag fick upp information från individen. Och informationen jag fick till mig då, visade sig endast genom bilder och känslor (som jag upplever inom mig själv). Ju längre jag har jobbat med detta, så har allt utvecklats så att jag direkt får kontakt med djuret och får upp ord och meningar i mitt inre. Dvs direkta meningar som, om jag skulle stå och prata med en människa. Ibland dyker även bilder upp och ofta kommer det en förklaring genom en mening till detta. Även om jag upplever ord så finns känslorna kvar och ibland kan det vara väldigt starka känsloyttringar, beroende på individens personlighet. 

Alla djur som man pratar med är individer och visar sin personlighet på olika sätt. Vissa är milda i sitt uttryck och vissa är väldigt framåt, precis som oss människor. Det jag brukar berätta innan djurkommunikationen startar, för matte eller husse är att jag upplever vissa individer som tydligare ”tänkare” eller mer praktiska. Med dessa uttryck menar jag att vissa är väldigt tydliga över vad dom tycker om sin omgivning, vad som är bra och inte i det praktiska i sitt liv och sin mentala och fysiska hälsa. Andra individer är mer ”tänkare” vilket för mig kan betyda att dom exempelvis är mer noga med hur hela familjen agerar tillsammans, hur alla mår och hur djuret själv mår mentalt. Det kan även vara tankar kring hur djuret ska kunna hjälpa sig själv framåt. Vad man har för mål med att exempelvis hunden finns i familjen. Den kan ha tankar som är väl värda att fundera kring. Men så klart skiljer sig allt mellan alla. Och många djur kan vara inne på båda dessa områden och det ena, utesluter inte det andra.

Har en ägare frågor som den vill ha svar på, ställer jag dom tyst inom mig själv med riktning till djuret. Det är så härligt med djur, de ställer upp med att svara på det allra mesta. Och ibland kan de även ge råd och tips till sina ägare, hur dom ska leva sina liv för att må bättre. Oftast känner ägaren igen tipset, men har inte gjort slag i saken och utfört det. 

En vanlig fråga är om jag hör det djur säger, om jag exempelvis skulle gå på en ridskola eller vara på en brukshundsklubb där många hundar är samtidigt. Det gör jag inte om jag inte ”kopplar upp mig” som jag brukar säga. Och jag ”kopplar inte upp mig” när jag ser eller hälsar på djur. Det gör jag endast om ägaren vill att jag ska kommunicera med djuret. Jag pratar heller inte med djur som jag behandlar, om inte ägare vill att jag ska göra det. Skulle jag göra det, upplever jag det som ett intrång i djurets och ägarens privatliv och det vill jag inte ska ske. 

Det härligaste med djurkommunikationen är att kunna hjälpa ägare och djur att lättare förstå varandra. Och det är inte så sällan det sker, att ägaren blir rörd när personen läser vad deras djur har sagt. Oberoende av vad som förmedlats till mig. Det visar för mig vilken stark känsla man har för sitt djur och verkligen vill att den ska må bra och få göra sin röst hörd. 

Har du frågor, angående det jag har skrivit? Tveka inte att höra av dig! lindgren.caroline@hotmail.com
070-3114535

söndag 3 februari 2013

Njuter av naturen

Sedan drygt ett halvår sedan, när jag, min sambo och vår hund flyttade ut på landet har jag upptäckt att jag verkligen njuter av naturen runt mig på ett helt annat sätt än inne i stan. Jag har alltid vetat att jag tillslut vill bosätta mig mer mer ute på landet och när det rätta tillfället kom, så blev vi alla så lyckliga.

Inne i stan kunde jag njuta av mina promenader med Casper och ta in skönheten där med, men nu har det kommit till en annan nivå. På kvällarna under nattpromenaden kan jag komma på mig själv att bara stå och njuta av att se på månen och stjärnorna, utan någon speciell anledning. Jag bara njuter i hela kroppen!

Vad gör du för att kunna njuta av naturen kring dig? Vart hittar du speciella ställen som känns helt magiska för dig? 

Här kommer lite bilder, över ställen där jag njutit av stunden som varit just då.







fredag 1 februari 2013

Dr Eric Pearl på The Dr Oz Show

Fick ett mail från The Reconnection, dvs från dom som jobbar med healingen Reconnective healing i USA. Som jag har gått kurs i och erbjuder behandling i, för djur och människa. 

Dr Eric Pearl som är grundaren av healingen, har varit med på en TV-show som man även kan se här i Sverige, The Dr Oz Show. Här nedan kan du klicka dig vidare på länken, för att se inslagen. De är väldigt intressanta att se på!

http://www.doctoroz.com/videos/secrets-reconnective-healing

Mycket intressant och roligt, att Dr Eric Pearl blir inbjuden att medverka i ett sådant program!  

Vill du testa denna healing själv? Välkommen att ringa mig 070-3114535