Välkommen!

Trevligt att du har hittat till mig!
Försöker se det positiva i allt omkring mig och det är därför bloggen har fått namnet "Lycka för mig". Jag vill dela med mig av saker som gör mig lycklig och förhoppningsvis även andra glada. Mina intresseområden är rätt så lika mitt arbetsområde, dvs andlighet i olika former, häst och hund. Har tidigare haft en islandshäst och i vår familj finns en hund av rasen flatcoated retriver.













måndag 28 februari 2011

Queen of shops

Har du sett programmet Mary - Queen of shops på TV 8? Programmet går ut på att butiksägare som har dålig omsättning i sin butik, får hjälp av denna Mary att ändra på sitt sortiment, ändra inredningen och ibland även namn på sin butik. Allt för att öka kund tillströmningen. Och det är alla typer av butiker som är med, inte enbart dom som säljer kläder.

Ibland kan man inte annat än skratta, när butiksägaren försvarar sig och ibland verkar det inte som att dom vill ha hjälp alls. Roligt är det att få se förvandlingen och hur butiken uppdateras. Avsnitten går att se på TV8 play.

söndag 27 februari 2011

Cermoni

Kom att tänka på cermonier igår kväll när jag läste en artikel i tidningen Nära. Om hur bra det kan vara att rena sitt hus. Speciellt om man flyttar till nytt boende. Men även att det gäller för exempelvis möbler som man köper second hand. Det har jag inte tänkt på förut!

Är du nyfiken på cermonier för dig personligen men inte vet vad eller hur man ska göra? Då skulle jag råda dig att gå in på Kaniskolans sida. Där kan man hitta information om det under rubriken bloggar och under cermonier. Företaget Kani består av olika delar, dels skolan och ägarna Karin och Niklas olika konsultationer. Karin har jag fått hjälp av tidigare, så henne kan jag varmt rekommendera.

lördag 26 februari 2011

Träningstips

Hur får du träningsmotivation när du ska träna din häst eller hund? Jag tänker främst på om man vill träna på en ridbana med sin häst och lydnadsplan eller liknande med hund. Ibland är det lätt att få idé torka och man kommer inte på några övningar, utan man går i samma hjulspår.

När jag hade min häst så tyckte jag att det var roligt att se på träningsvideor där man genomförde olika övningar, där fick jag mycket inspiration. Då och även nu när jag inte har häst brukar jag ibland åka till en ridskola här i stan och titta på när de har tränare där. Det kan vara lärorikt att se på.

När det gäller hund så blir det mycket att jag läser i böcker, eftersom jag i nuläget måste ha sådan kontroll på min egen hund, att jag själv inte hinner koncentrera mig fullt ut på vad alla övningar går ut på. Det gäller om vi åker iväg för att titta på andra som tränar. Det blir miljö träning och han får se att han inte alltid måste vara delaktig i allt som händer. Är man flatcoated retriver så älskar man ju alla människor och han vill inte missa något! 

fredag 25 februari 2011

Avkopplande


I förrgår var jag in på butiken Grön Gåva här i stan och bestämde mig för att köpa en cd-skiva med härlig musik som jag klassar som avslappnings och meditations musik. Den var gjord av företaget Cosmica som jag känner till sedan förut, eftersom de har gjort underbar musik till en meditations skiva som jag har av Iris Hall. Denna skiva gjorde mig inte besviken! Cd:n heter just rose garden och just den låten var min absoluta favorit på hela skivan. På deras hemsida kan man även provlyssna på vissa låtar.

torsdag 24 februari 2011

Lyssnar på...

Har ni vissa dagar när man går och nynnar på en låt hela, hela tiden känns det som? Och den finns kvar även fast man försöker tänka på annat! I alla fall är det så för mig. Just denna låt tycker jag om, så det gör inte så mycket att den har "fastnat" :-)   

onsdag 23 februari 2011

Djurkommunikation

Du vet väl att jag jobbar med djurkommunikation? Något för dig som funderar ibland på vad ditt djur skulle vilja berätta. Eller om du har funderingar på varför ditt djur beteer sig på något visst sätt och vill veta om du kan förändra något. Vissa ägare vill att dess djur får prata om det dom vill prata om och vissa ägare har bara frågor. Du bestämmer själv hur du vill göra! Kanske kombinera dessa två?

Jag får informationen via ord/meningar i mina tankar, bilder och känslor i min kropp. Olika djur berättar på olika sätt. Allt som jag får tillgång till, skriver jag ned som du som ägare får tillgång till. Djurkommunikationen kan utföras hemma hos dig eller via distans, vilket betyder att jag sitter hemma och pratar med ditt djur som är hemma.

För att få mer information läs på hemsidan http://www.hippotreatment.se/ eller ring mig 070-3114535

tisdag 22 februari 2011

Läsning!

Ibland blir jag helt uppslukad av böcker, jag vill läsa alla jag kommer över och efter ett tag kan jag få ett sug efter tidningar. Det behöver inte vara att jag söker efter information inom ett visst område. Känslan av att jag vill läsa en bok eller tidning kan komma och sluta lika snabbt som det kom. Undrar vad det är som sätter igång detta? Ibland upplever jag att man enbart vill läsa sådant som är rena rama underhållningen och nästa gång vill man fördjupa sig i något som verkligen ger mig kunskaper tillbaka.

Mitt sätt att låna böcker på biblioteket går också i berg och dalbana. Vissa gånger kan det gå två månader utan att jag tänker på att gå till biblioteket och andra gånger kan jag gå dit flera gånger på en månad, utan att jag söker efter något. Mer för att bara uppleva atmosfären som finns där och gå till olika avdelningar för att se om något spännande har inkommit.

måndag 21 februari 2011

Ljuslyktor och åter ljuslyktor...


Vad är det som gör att man älskar att titta på alla möjliga värmeljuslyktor? Går jag in i en butik där jag vet att det finns sådana, tittar jag gärna förbi just den hyllan. Men till saken hör att jag inte är särskilt ofta tänder värmeljus och andra typer av ljus. Detta eftersom där jag helst skulle vilja använda mig av dessa, dvs på soffbordet i vardagsrummet vistas en annan individ som har en svans. Denna svans når så lägligt upp på bordet och skulle lätt kunna vifta ner de tända ljus som står på bordet. Och vi vill ju inte ha någon olycka, så istället får där stå ljuslyktor utan tända ljus. På så sätt får jag njuta av olika sorters lyktor ändå :-) Och som du ser på bilden ovan förstår du säkert att det finns fler outnyttjade lyktor utplacerade på andra ställen i huset också. Vem kan motstå lyktor som ser ut som godis?

Varför vill jag så gärna vill uppdatera min samling med ljuslyktor även fast jag inte kan använda mig fullt ut av dessa saker? Vet inte riktigt, men en anledning är kanske att det är så lätt att förändra med dessa och fort går det! Det gör ju inte saken sämre :-)

söndag 20 februari 2011

Affirmationer

Som jag har skrivit förut så försöker jag jobba efter verktyget affirmationer. På denna sida formulerar man ordet på ett kort och bra sätt tycker jag. Om du inte har hört talas om det tidigare. Dvs att formulera i tanken det jag vill uppnå i verkligheten. Inte enbart tänka att min dröm är att göra detta och detta... Utan att man i tanken redan tänker som om man har uppnått sin dröm redan. För mig känns det lättare att ta små steg i taget och känna att jag uppnådde mitt mål. För om man tvivlar på sitt mål, kan man inte lika lätt uppnå det.

Jag har som så många andra läst boken The secret, som beskriver hur man jobbar med affirmationer. Där kan man hitta olika filmer som hjälper dig på traven, för att hitta den härliga känslan av att ha hittat det just du söker efter. På denna youtube kanal hittade jag också filmerna så här nedan kan du se och lyssna på dess härliga bilder och musik! 


lördag 19 februari 2011

Det okända

Nu sitter jag här framför datorn och bara tar det lugnt. Tänkte titta på sista avsnittet av Det okända från TV4 plus, om internetuppkopplingen funkar bra idag. Ibland är den för seg och det funkar inte, men jag håller tummarna. Missar ofta programmet pga annat man vill se på, men då får man försöka komma ihåg att titta under närmsta veckan så behöver man inte betala något. Brukar du titta på det okända? Eller andra program inom samma område?

fredag 18 februari 2011

Förvaring

Har du som jag, smycken som man inte riktigt vet hur man ska förvara? Speciellt ringar som är lite grövre kan man inte placera i ett vanligt fack för just ringar. Istället ligger de lösa i ett skrin och man får inte den uppsikten över dessa, som man skulle vilja ha. I härliga bloggen simplicity såg jag ett bra tips för länge sedan och det var att använda sig av plastlådor som är tänkt att användas för att förvara fiskedrag eller skruvar, i etc.

Sagt och gjort, jag åkte iväg till Clas Ohlsson och hittade där ett riktigt fynd. En låda till ett väldigt bra och lågt pris, toppen var det!

  

onsdag 16 februari 2011

Aktivering inomhus

I denna kyla vill de flesta inte vara ute så länge, men vad gör man när man har hund? Då måste man så klart ut. Då kan det ju hända att man går kortare promenader vilket leder till att hunden får mindre stimulans.

Ett sätt att aktivera sin hund är att använda sig av aktiveringsleksaker från Nina Ottosson, som gör att hunden får jobba mentalt, genom att man gömmer godis som hunden själv ska leta fram. Finns hos de flesta djuraffärer eller i deras webbshop. Detta är bara ett alternativ, bland en mängd andra!

Här nedan kan man se bilder på när Casper första gången fick testa på "Dog treat trapper". Första gången tyckte han att jag skulle hjälpa till när han inte direkt hittade godiset, men andra gången gick det betydligt fortare :-) Jag tyckte den var så bra eftersom leken är tyst, ingen risk att man stör grannarna.


tisdag 15 februari 2011

Sökmotor med gott syfte

I söndagsbilagan till Aftonbladet läste jag en insändare om en person som efterfrågade en adress till ett sökmotor, som värnar om miljön, som någon av medarbetarna på tidningen hade tipsat om. Adressen till sökmotorn var denna: http://www.growyn.com/ Idag var jag in där och läste lite mer om själva idén bakom sidan och prövade att använda mig av sökmotorn. Idén är att de stödjer Naturskyddsföreningen och Barnens regnskog och donerar pengar till dessa organisationer.

Det funkade bra att söka och ett stort plus, även fast det inte är viktigt i sammanhanget... är dom härliga fina bakgrundbilderna man kunde välja bland. Tagna av Mattias Klum/Expedition Sverige.

Gå in där du med och läs och förundras över härliga bilder.

måndag 14 februari 2011

Trevlig alla hjärtans dag!


En dag som denna, kom ihåg att skänka dig själv kärlek också och inte bara dela med dig till andra. Du är värd all uppskattning!

söndag 13 februari 2011

En annan värld

Vill du stiga in i en annan värld, nämnare bestämt 40-talet? Titta in i Miriams blogg Kafferepet! Fick hem tidningen "Hemma i HSB" som når alla som bor i en HSB lägenhet. Och där hajade jag till redan när jag såg första sidan, hela tidningen handlade om retroinredning och loppis för både plånbok och miljö. Och i tidningen kunde man läsa en hel artikel om just denna tjej som enbart är 20 år, men hennes hem och klädstil andas 40-tal. Som hon skriver på bloggen "20-årig tjej född 80 år försent".

lördag 12 februari 2011

Videoband säljes, område häst

Nu har det rensats ännu mer och härmed säljer jag en del videoband och dvd inom häst, samt några planscher. Även denna gång säljes dom i paket. Är du eller någon du känner kanske intresserad, ring mig 070-3114535.

OBS! Jag säljer först och främst till personer i närheten av Ö-vik. Så slipper jag skicka det med paket.

Bilder på alla video och dvd finns längst ned i inlägget!

Paket 1: 100 kr
Training with Kyra Kyrklund Volume 1. Communication between horse and rider.

Training with Kyra Kyrklund Volume 2. The riders seat and balance.

Kyras vardagsrecept - Kyra Kyrklund. Filmen vänder sig till alla som vill förbättra sin ridning, nästan oavsett vilken nivå och disciplin man befinner sig i.  

Paket 2: 50 kr
Hästhållning - Anders Eriksson Innehåll: Stallmiljö, foder, hagar, skötsel, sjukdomar, djurskyddslagen, transporter, kommunikation

Hovvård - Anders Eriksson Innehåll: Anatomi, belastning, skoning, hovsjukdomar, daglig vård

Paket 3: 100 kr
Motivera din häst Positiv och naturlig inlärning - Ellen Ofstad Warren. Videon visar hur du kan få en god relation till din häst. För att lära hästarna har Ellen ett belöningssystem som gör hästarna motiverade att lära sig.

Hästar med problem, Positiv och naturlig träning del 1 - Ellen Ofstad Warren. Träningen baseras på att man försöker se saker ur hästens synvinkel.

Hästar med problem, Positiv och naturlig träning del 2 - Ellen Ofstad Warren. Träningen baseras på att man försöker se saker ur hästens synvinkel.

Paket 4: 100 kr
Horse, see the world as never before - Eyewitness. A unique introduction to the wild and domestic horses of the world - their grace, spirit and role in human society.

The seven games - Pat Parelli.

Body Language, bridge between people and horses. Klaus Ferdinand Hempfling.

















fredag 11 februari 2011

Tapeter!


Satt och läste i tidningen Hem och Antik, inredning och inspiration i klassisk stil och läste där en artikel om ett företag som säljer orginaltapeter från 1850-talet och framåt, samt nytillverkade design tapeter från ett hundratal olika tillverkare. Det finns mycket att välja på därmed. Detta säljs i den egna webbutiken, med namnet tapetorama. Det måste vara ett eldorado för den som älskar tapeter och söker efter något extra!

torsdag 10 februari 2011

Prova på dag!

Prova på dag! Lördagen den 19 februari har du och andra du känner möjligheten att prova på en gratis behandling av healing och klassisk massage i natursköna Högbyn!

Det är ett samarbete mellan Linda Sjölund, Livskraft i Högbyn och Caroline Lindgren, Hippo Treatment. Kolla in våra hemsidor om du är nyfiken på vilka vi är och vad våra företag håller på med!

Vi vill under två tillfällen den 19 februari erbjuda er som är nyfiken på healing och massage en prova på stund. Varje behandling tar ca 15-20 minuter. Vi har tider mellan kl 10-12 och 13-15. Vi bjuder på fika under tiden ni väntar på behandlingarna :-)

Du kan anmäla dig hos Caroline på 070 - 311 45 35 Senast den 17 februari.

Välkommen till oss!

Vägbeskrivning till Livskraft i Högbyn: Från Ö-vik åker man norrut längs EA:an och passerar Strömsknallen. Sväng vänster vid skylten Täfteå 7, sedan svänger man av vid 2:a avfarten till höger. Det finns en skylt nere vid vägen som det står Livskraft i Högbyn.

Magnetprodukter

För några månader sedan köpte jag ett magnetarmband, från magnethealth. Detta eftersom jag hade läst att man ska få ett bättre immunförsvar ju längre man använder det. Och jag tänkte att det är ju alltid bra. Vem vill vara förkyld? Jag kände direkt av armbandet, när jag hade det på mig eftersom det började pirra i handen och mina fingrar. Jag hade inte trott att jag skulle känna av något. Ibörjan ska man alltid ha på det korta stunder och successivt öka tiden. Det gäller alla typer av magnetprodukter. Tyvärr glömmer jag bort att använda mig av det lite nu och då eftersom jag tycker det så roligt med olika typer av smycken. Och ibland passar inte armbandet till resten av det jag har tänkt ha på mig :-) Så tyvärr kan jag inte ge något direkt utlåtande om armbandet har gett mig något bättre immunförsvar, men tänkte att det kan vara intressant att tipsa om. Just smycken tycker jag är ett enkelt sätt att använda sig av magneternas positiva inverkan. Det finns olika typer av halsband och armband för den som är nyfiken, att få tag i via olika företag.


Ett annat sätt jag har använt mig av magneter är via en halskrage. Ett par år sedan var jag väldigt spänd i axlarna och då kunde jag känna mig hjälpt av magnetkragen som jag köpte från ett företag som hade homepartyn. Denna halskrage placerade jag på mina axlar. Jag har fortfarande kvar den och använder den ibland. I samband med att jag köpte denna magnetkrage så köpte jag även en bäddmadrass med magneter. Eftersom det skulle vara allmänt välgörande för kroppen. Vet ni vad som hände? Jag blev otroligt kissnödig på natten. Tänkte att kroppen måste nog bara vänja sig, men det gick inte över. Så den fick jag lägga åt sidan eftersom jag inte kände för att springa på toaletten flera gånger per natt. Så kroppen påverkades verkligen av madrassen!

tisdag 8 februari 2011

Dagens klädval

Har man en modeblogg så har de allra flesta en dagens bild över vilka kläder dom har haft på sig. Brukar du inspireras av dessa bilder? Jag tycker det är roligt att se vad de har valt men det är sällan jag medvetet använder mig av dessa för att själv få inspiration. Fast har man idé torka så är det ju bara att gå in på några bloggar och titta runt för att få idéer. 

Jag undrar vilka dom inspireras av varje dag? Och har dom ångest över att allt måste bli rätt, eftersom det läggs ut på bloggen? Byter dom om enbart för att ta denna bild? Lite kul att tänka på är det! Men det viktigaste är väl ändå att man trivs i det man tar på sig. Ibland går jag efter vilken färg jag känner mig dragen till och nästa gång kan jag känna ett sug efter att använda mig av ett visst typ av klädesplagg. Vi mår nog allra bäst om vi litar på oss själva. Tror inte du det också?

måndag 7 februari 2011

Bloggtips

I lördagens ortstidning läste jag en fin artikel om en tjej som startat en blogg om hur livet är på landet. Tidigare bodde hon i Göteborg men efter sommarens semester i Grundtjärn utanför Myckelgensjö kom hon fram till att hon ville bosätta sig just i Grundtjärn.

För att få allt att gå ihop är denna Jonna gå väg att starta ett företag där hon tillsammans med sin mamma, där de via internet kommer att sälja smycken tillverkade av swarovski kristaller och silver. Det låter väl som att det skulle kunna vara något för mig? :-)

Så denna blogg har redan hamnat på min lista!

söndag 6 februari 2011

Kristaller

Vad tänker du när någon säger ordet kristall till dig? För mig betyder det stenar med olika energier. Alla har i de flesta fall olika erfarenheter av det. Vissa personer är väldigt känsliga och andra känner igenting. Även fast jag använder kristaller på mig själv och även andra ibland, i healingbehandlingar, så hör jag tyvärr till den skara som inte känner av energierna så starkt. Men jag tycker det är roligt att använda mig av dom ändå. Jag litar på vad intutionen berättar för mig, litar på vilken sten den guidar mig att använda mig av. Ibland dyker namnet upp eller så tittar jag över alla stenar och tar den sten eller stenar som blicken "fastnar på". Dom dagar jag känner att jag vill använda mig av stenar.

Mina användningsområden är spridda, vissa har jag som halsband, ibland placerar jag stenarna i närheten av där jag sitter exempelvis runt datorn om jag sitter där en längre tid och ibland vill jag ha flera stenar i en ficka i byxorna. Jag går på vad min intuition säger mig. Har du prövat att använda stenar för olika åkommor eller för att bli hjälpt på något sätt? Hur använder du kristaller?

Senare kommer jag att tipsa om några böcker som jag tycker är bra inom just ämnet kristaller. Precis som inom andra områden, så finns det oändligt med litteratur att läsa igenom om man bara känner för det!

lördag 5 februari 2011

Vara rädd om katten?

Läste en insändare i tidningen Grannliv, som man får om man är kund hos Granngården, gällande om man bör ha halsband eller inte på katter som går ute. Den viktigaste åsikten tycker jag helt klart att redaktionen stod för och ett tänkvärt sådant. Alla är vi ju rädda om våra djur, kan du göra något för att minska eventuella olyckor, om du har ute katt? Vad är din prioritet?

Citat: "Katthalsband eller inte? I det senaste numret av Grannliv står det om ett katthalsband med bjällra på. Jag tycker att man ska undvika det eftersom de då inte kan jaga möss på egen hand om de springer bort. Mössen hör dem på långt håll, katten får svälta om mår dåligt. /Katthemsägare" Slut citat.

Svaret från redationen blev följade: Citat: "Många har halsband på sin katt utifall den springer bort. Den lilla adresslappen kan vara skillanden mellan några timmars oro och en familje tragedi. Vissa väljer att ha bjällra för att katten inte ska kunna döda fåglar i onödan. Visst har du rätt, det blir svårare att jaga möss då. Många kattägare vittnar trots det om att man hittar möss som katten tagit inomhus. Så omöjligt är det inte. En del kattägare väljer också bort halsband på grund av stryprisken. Alla Granngårdens halsband har därför gummisnodd eller säkerhetslås som går upp om katten skulle fastna. När det gäller bjällra är det svårt att säga rätt eller fel. Ska man vara rädd om katten, grannarna, fåglarna eller mössen? Det blir upp till dig som kattägare att svara på. /Red" Slut citat.

Inlägget här ovan hör inte till vanligheterna på denna blogg och även fast jag inte själv äger någon katt, så tänkte jag att det kan vara något bra att uppmärksamma.

torsdag 3 februari 2011

Massage för hund

Varför behöver hundar massage? Det är den fråga som oftast dyker upp snabbt när jag berättar att jag är diplomerad hundmassör. Ja, varför ska människans bästa vän ha massage? Precis som oss människor så mår de allra flesta bra av massage. Det gäller både dom som har någon krämpa som påverkar rörelserna och de som i nuläget mår bra. Det samma gäller också oss människor. Massage kan vara bra både som förebyggande behandling och i behandlade syfte. Här kommer några positiva effekter:
  • Hundar med artros mår bra av regelbunden massage
  • Aktiva hundar får en minskad träningsvärk vid regelbunden massage
  • Rörelseomfånget ökar dvs hunden rörelser blir bättre
  • Lymfflödet påverkas positivt, vilket gör att hunden har lättare att hålla sig frisk
  • Inflammation och svullnad minskar i leder och därmed smärtan
  • Stressade hundar kan hjälpas till en lugnare tillvaro
På hemsidan Hippo Treatment, kan du läsa mer om massage och få kontakt med mig. Undrar du över något är du alltid välkommen att höra av dig.  

onsdag 2 februari 2011

Vilka är ni?

Konstig rubrik? Ja, det kan tyckas men nu är det så att jag är nyfiken på vilka ni är som tittar in här på bloggen? Antalet besökare ökar och det vore roligt att veta om ni besökare återkommer regelbundet eller om det är olika personer som står för ökningen. Hur hittade du mig?

Skriv gärna en liten kommentar till detta inlägg, men självklart är det fritt fram att kommentera andra inlägg också. Det uppskattas!

tisdag 1 februari 2011

Loveko

När jag gick in på Lyckobackens blogg idag, ser jag ett inlägg om att webbutiken Loveko Gourmet spa och hudvård, har öppnat. Loveko erbjuder skönhetsprodukter i olika former och bara genom att se på de underbara förpackningarna, gör att man blir sugen på att köpa, när förrådet här hemma börjar ta slut! Malin från Lyckobacken har tidigare tipsat om produkterna denna butik har. Men det är först idag som butiken har öppnat. Och som ni kanske förstår, om det kommer som ett tips från Lyckobacken så är det helt ekologiska varor.

Älskar du choklad i alla dess former, får du inte missa denna sida! :-)